SPONZORI

Logo_group_300_1_web

O Udruzi

logomag
Udruga MAG osnovana je u ožujku 2010. godine u Splitu. Idejni začetnici i osnivači udruge, mladi glazbeni umjetnici gitarist Josip Dragnić i violist Ivan Hut, uočili su potrebu za udruživanjem mladih akademski obrazovanih glazbenika sa šireg područja grada Splita u organizaciju koja bi ujedinila glazbeni rad velikog broja mladih glazbenika željnih koncertiranja.

Naime, mladi glazbenici nakon završetka glazbenog obrazovanja teško dobivaju priliku za dokazivanjem i stjecanjem iskustva na pozornici, što je neophodno za razvoj i sazrijevanje svakog umjetnika. Tako se u Splitu našao veliki broj mladih akademski obrazovanih glazbenika koji su svoje obrazovanje stekli na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Muzičkoj akademiji u Zagrebu ili pak na nekoj od akademija u inozemstvu, a koji su iskazali jaku želju za održavanjem koncerata i obogaćivanjem kulturne aktivnosti našeg grada.

Osnivačka skupština Udruge je održana 06.03.2010. godine u prostorijama GMD "Sanctus Domnio" te je jednoglasno usvojen statut u kojem imeđu ostalog piše:

"...temeljni cilj Udruge je promicanje, razvitak i unapređenje koncertne djelatnosti na području Republike Hrvatske i u inozemstvu...."

"...članom Udruge može postati poslovno sposobna fizička osoba, sa navršenih do 35 godinastarosti, sa diplomom akademskog glazbenika i prebivalištem na području Županije Splitsko-dalmatinske..."

MAGovci su sa svojim javnim djelovanjem simbolički započeli korizmenim koncertom održanim 25.03.2010. u prvostolnici sv. Dujma u Splitu kada je orkestar sastavljen od mladih glazbenika zajedno sa solistima izveo Pergolesiev "Stabat Mater" što je ujedno bio i jedini događaj u Splitu kojim je obilježena 300-ta godišnjica rođenja ovog skladatelja.

NAJAVE

od 27.8. do 4.9. 2016.