Sedmi MAGfestival, međunarodni festival komorne glazbe, održat će se u Muzeju grada Splita u periodu od 27.8. do 4.9.  Pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja ovog iznimnog kulturno umjetničkog događaja, koji se već tradicionalno održava u jedinstvenom prostoru Muzeja grada Splita, su Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije.

plakat_web_6
Šesti MAGfestival, međunarodni festival komorne glazbe, održat će se u Muzeju grada Splita u periodu od 28.8. do 6.9.  u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita. Festival je to koji je već odavno prerastao okvire lokalnog događaja. Naime, osim što su važnost MAGfestivala na lokalnoj i nacionalnoj razini  prepoznali Grad Split, Ministarstvo kulture RH i Turistička zajednica Grada Splita, koji već godinama financijski potpomažu ovu manifestaciju, od ove godine MAGfestival dobiva priznanje i na europskoj razini – od strane Europskog festivalskog udruženja (EFA – European Festivals Association) MAGfestivalu je na osnovu originalnosti projekta i kvalitetno osmišljenog programa dodjeljena EFFE Festival Label.

magfest2014_vizual_web

Peti MAGfestival, međunarodni festival komorne glazbe, će se održati u periodu od 28.8. do 6.9. u Muzeju grada Splita u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika i Muzeja grada Splita. Visoki pokrovitelj 5. MAGfestivala je Predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH i Grad Split. Program 5. MAGfestivala se sastoji od pet koncertnih večeri.

4mag_web2

Četvrti MAGfestival komorne glazbe je na rasporedu u periodu od 28.8. do 6.9.2013. u Muzeju grada Splita. Pokrovitelji 4.MAGfestivala su Ministarstvo kulture RH, Grad Split, Županija Splitsko-dalmatinska i Turistička zajednica grada Splita.

UHO_MAG_1_web
Treći po redu MAGfestival, festival komorne glazbe, održao se u vremenu od 30.08. do 08.09.2012. u Muzeju grada Splita. Pokrovitelji festivala su Grad Split, Županija Splitsko dalmatinska i Ministarstvo kulture RH.

Više članaka...